Mellaszimmetria

Mit jelent a mellaszimmetria?

Mellaszimmetriáról beszélünk, ha a két mell közötti különbség ránézésre zavaró, a két oldal méretben, alakban, a mellbimbó helyzetében, vagy ezekben együttesen is különbözik. Kisebb különbség az emberi test két oldala között teljesen normális, így például a bimbók helyzetében 1-1,5 cm különbséget senki nem vesz észre és a mellek tömegének 5-10%-os különbsége sem szokott zavaró lenni. Ezért csak az ennél lényegesebb különbségek kezelendők. Gyakran a mellkas deformitásai, esetleg gerincferdülés vagy testtartási rendellenesség állnak az aszimmetria hátterében.

Jelentősebb eltérések esetén a mellplasztika műtéti megoldásainak kombinációi nagyon látványos javulást eredményeznek, bár a tökéletes szimmetriát még így sem lehet garantálni. A mellaszimmetria műtéti megoldások változatosak, a különböző méretű és alakú mellimplantátumok beültetése mellet egyik vagy másik oldali felvarrás, egyik oldali felvarrás és kisebbítéssel egyidejű másik oldali nagyobbítás, estenként akár a zsírszívás is szóba jöhet.

A mellaszimmetria műtétek menete, az elő- és utókezelés, a kellemetlenségek és szövődmények semmiben nem különböznek a mellfelvarrásnál illetve a mellnagyobbításnál leírtakkal.

Mennyibe kerül a mellaszimmetria korrekciós műtét?

A mellaszimmetria műtét árakat az árak menüpont alatt találja meg.

Dr. Csuha Lajos mellaszimmetria korrekció műtéteinek képgalériáját ide kattintva tekintheti meg.

Bejelentkezéshez, időpontkéréshez kérjük, kattintson ide.